השיבה לאני האוטנטי
האם קיימת אפשרות לחזור אל האני האוטנטי?
בדרך כלל האני האוטנטי מכוסה בשכבות עבות ורבות של כללי התנהגות, ציפיות ודרישות מהסביבה. אך בכולנו קיים הזיכרון של המהות שלנו, של האני האוטנטי. על אף הקשיים והאתגרים שבדרך קיימת דרך חזרה לעצמנו.
דמות פנימית כמדריכה במסע הגיבור.ה
הדחף לשינוי כיוון מניע אותנו לצאת למסע לחיפוש משמעות חדשה לחיינו. הצורך בהכוונה וליווי מפגיש אותנו לאורך המסע במורים, מדריכים או מלווים שעוזרים לנו למקד את מטרת המסע. בין המדריך לחניך קיים הסכם ובו הבטחה שברגעי משבר ומצוקה וגם ברגעי הצלחה וניצחון המדריך יהיה שם בשבילנו. המדריך יכול להופיע באופן ממשי בדמות אדם מוכר או באמצעות חפץ שהחניך לוקח איתו לדרך שמשמש כזיכרון חי לנוכחות המדריך.
המפגש עם המינוטאורוס
המפגש עם המינוטאורוס מסמל את היום בו אנו צולחים את הפחדים העמוקים ביותר שלנו; טיפוס על הר גבוה, דיבור מול קהל, להתאהב, מעבר לארץ אחרת,
האתגר הגדול הוא להשאיר מאחור את מי שהיינו ולהיכנס לשלב חיים חדש תוך התעמתות עם פחד עמוק ועצום. הפחד שתזאוס פגש באמצע המבוך בבואו להרוג את המפלצת היה ההשתקפות של מה שחי אצלו בצל. מפגש עם הפחד שהפך למפלצת וחי במחשכים של הלא מודע האישי והטרנספרסונלי.
המדריך במסע הגיבור.ה
כאשר אנו מסכימים לצאת למסע, לאחר התגברות על התנגדויות ובדיקה שהמסע הזה הוא אכן נכון עבורנו, נפגוש את המדריך שילווה אותנו עד לשובנו הביתה.
הופעת המדריך מעניקה לנו ביטחון – באמצעותו נרגיש שאנו לא לבד במסע הדורש מאיתנו עזיבת הבית הנוח והמוכר וכניסה לאתגר המצריך אומץ לעבור דרכו.
אנרגיה ארכיטיפית
היסטוריון התרבות ריצ'רד טרנס הצביע על שלוש דרכים בהן ניתן להבין את הארכיטיפים בתרבות המערב: כאלוהויות מיתיות, כעקרונות מטפיזיים וכתבניות פסיכולוגיות.
היוונים תפסו את הארכיטיפים כאלוהיות שאמנם חיות בנפרד מבני האדם אך פועלות בעולם הגשמי בדומה לבני אדם. מאוחר יותר אפלטון ראה בדמויות אלה רעיונות – אידאות או צורות אשר יצרו את העולם. הפסיכואנליטיקן קרל יונג הבין את הארכיטיפים כעקרונות אשר מתקיימים בנפש האנושית.
לפרש חלום
הפיתוי לפרש חלום באופן מיידי גדול מאוד. לרובנו קשה להישאר עם אי ידיעה ולכן קיים הצורך לתת פרשנות מיידית לחלום. על מנת להבין את המסר של החלום אנו פונים למדריכיי חלומות באינטרנט ומחפשים משמעויות לסמלים שחלמנו שיעזרו לנו לפרש את החלום.
להקשיב ללא מודע
להקשיב ללא מודע האם אנחנו פתוחים להקשיב ללא מודע? כאשר אנו מתלבטים בנושא מסוים בחיים הפניה הראשונה שלנו היא להגיון. אנו שואלים את עצמנו שאלות
פשר החלומות
זיגמונד פרויד וקרל גוסטב יונג שני ענקים שביססו מבחינה אמפירית את מה שהיום מכונה הפסיכולוגיה, צעדו תקופה ארוכה באותה דרך. בשלב מסוים נוצרה ביניהם אי הסכמה שהביאה להפרדה וליצירת ענפים מובדלים ומובחנים בתוך הדיסציפלינה החדשה דאז.
פשר החלומות היה לאחת מנקודות המחלוקת בין השניים.
מצבים הולוטרופים
ד"ר סטניסלב גרוף הוא מי שקבע את המונח הולוטרופי שמשמעותו המילולית מורכבת משתי מילים ביוונית: הולו = שלם וטרופיין = בדרך אל, כלומר בדרך אל השלם. כמו כן, סטן גרוף כינה את שיטת הריפוי שהמציא נשימה הולוטרופית.
כאשר אנו מדברים על מצבים הולוטרופים הכוונה היא למצבים בהם נחווים מצבי תודעה רחבים יותר מאלה שנחווים בדרך כלל. קיימות שיטות שונות להרחבת התודעה, ביניהן גם זו שגרוף הציע – נשימה הולוטרופית.
סטורן – נפטון | משמעות המפגש בין שני הארכיטיפים
למה שחווינו בזמן היותנו ברחם, בזמן הלידה ומיד אחריה ישנה השפעה רחבה ועמוקה על הנפש שלנו. הלידה מסמלת הפרדה וניתוק מהטבע האמיתי שלנו שהוא מודעות מוחלטת.